Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere.

miercuri, 19 ianuarie 2011

Cine este Dumnezeu?



   Sincer,as putea spune ca aceasta este o intrebare retorica,tinand cont de faptul ca noi,oamenii,stim ca exista cineva care ne coordoneaza miscarile,care ne sustine,care bineinteles ca stie cand trebuie sa isi “faca aparitia” sau nu,dar nu stim cine este cu adevarat,unde se afla,care-i este universul,care-i sunt sentimentele,stim doar ca se numeste Dumnezeu.

   Privind in esenta lucrurilor de astazi,putem observa tumultul acesta continuu,aceasta impasibilitate fata de tot ceea ce se petrece.Peste tot este prezenta invidia,rautatea,majoritatea are impresia ca traieste intr-un puf,pe care eu il consider inexistent,intangibil,chiar sordid.Traim intr-o lume in care s-ar zice ca e totul perfect,ca exista intre noi o multitudine de sentimente nobile si ca aceasta relatie e bazata pe respect.Dar de ce sa ne mintim pe noi insine,de ce sa disimulam totul,de ce sa nu ne sustinem opiniile?Doar pentru a-i multumi pe ceilalti,pentru a fi batjocoriti de ei intr-un mod atroce?...nu!de un infinit de ori nu!Sincer,uneori sunt uimita.Cred ca Dumnezeu sta prea mult in umbra.Adesea parca-L observ,simt cum face ca sacadat lucrurile sa-si reia cursul normal.Insa,alteori,nu se iveste,asa cum am mai zis,sta prea mult in umbra.

   Cine este Dumnezeu,de fapt?Sa fie acel cineva care ne atinge fara a ne da seama,care ne vorbeste fara a-L auzi,care ne ajuta fara a simti ajutorul pe moment,care,desi credem ca nu ne mai este alaturi,ne pune doar la incercare pentru a observa cata incredere avem in EL ?Astea le consider eu variante mai plauzibile.De asemenea,cred ca Dumnezeu este acel cineva care iubeste in pofida a tot,care este intransigent si nu introvertit,care iarta indiferent de greseala,iarta intr-un mod straniu ce-i drept,caci ne pedepseste,insa cu certitudine asa-i corect.In aceste momente doar EL intelege,poate mai tarziu,intr-un alt univers vom intelege si noi,pacatosii.

   Dumnezeu este totul,desi multi nu vor a recunoaste.Sunt convinsa ca in absenta acestuia nu am fi existat,nu am fi plans,nu ne-am fi bucurat,nu am fi urat,nu am fi iubit,nu ne-am fi pus o infinitate de intrebari,printre care si “Cine este Dumnezeu?”,intrebari la care poate nu avem mereu raspuns sau nu cel corect,insa in aceasta lume nonsalanta nu cred ca mai exista ceva corect,pur si simplu eu cred ceva,insa nimeni in acest univers poate nu-mi mai impartaseste raspunsul.Fiecare raspuns este distinct,la fel cum suntem si noi,oamenii.Asa-i?Nu-i niciunul la fel!
   Prin urmare,nu stiu cat de apreciat va fi un raspuns sau altul de catre unul sau altul.Oricum,toti am ajuns sa ne imbatam in bratele fariseismului.

2 comentarii:

  1. un excelent articol care te pune pe ganduri in aceste vremuri in care omul se departeaza din ce in ce mai mult fata de Dumnezeu.felicitari daca continui la fel vei ajunge departe!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place cum ai inceput....dar chestia este ca este o prostie sa credem in Dumnezeu..ca el ne-ar fi creeat si nu mai stiu eu ce... insa cert este ca cineva cu fff multi ani in urma...chear sute...a vrut sa credem intr-un om care poate era mai destept decat ceilalti si care a stiut cum sa profite chear material de pe urma presupusului creeatorului nostru...ce este cert ca acel cineva suntem noi insine fiecare ii Dumnezeu...dar cu parere de rau nu sunt de accord cu bibliile si cu minuni de astea de ale lor...sa luam doar un ex. care este simplu...Dumnezeu a creat-o pe eva si pe adam...foarte penibil sincer ptr ca ar insemna sa aiba relatii intime... mama...fiu...tata....fica si etc frate-sora ceea ce inseamna o rusine mare care este un pacat si in biblie cred ca spune clar despre chestiile astea...asa ca nu mai credeti in ceva ce v-au bagat de mici in cap sa te rogi seara sau cand ti-e greu el te va ajuta ca bla bla bla....uitati!asa am fost crescuti cu idei gresite....sper ca urmatoarea generatie sa nici nu auda de basmul asta...si poate asa daca chear exista si vrea sa stim de el sa i se arate lor...nu pot ca cred in ceva ce nu simnt...exact cum nu poti sa te casatoresti cu un barbat pe care nu il iubesti !raluca

    RăspundețiȘtergere